środa, Czerwca 27, 2018

cze
26
cze/26 08:00 - cze/29 14:00

 Centrum Kongresowe Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie

al. 29 listopada 46, Kraków

1st International Scientific Conference on Ecological and Environmental Engineering

Data wydarzenia: 
wtorek, Czerwca 26, 2018 - 08:00 do piątek, Czerwca 29, 2018 - 14:00

Głównym celem konferencji jest prezentacja najnowszych badań i osiągnięć wdrożeniowych z zakresu inżynierii ekologicznej i środowiskowej realizowanych w różnych ośrodkach naukowych w Polsce i za granicą. 

Tematyka konferencji obejmuje takie zagadnienia jak: innowacyjne technologie w gospodarce wodno-ściekowej, odnawialne źródła energii, ochrona środowiska oraz rozwój oparty na najnowszych światowych trendach. 

cze
27
cze/27 09:00 - cze/29 14:30

Hotel 500

Tarnowo Podgórne k/Poznania

ul. Poznańska 139

V International Scientific Conference "Meat in Technology and Human Nutrition"Meat as a functional and pro-healthy part of our diet"

Data wydarzenia: 
środa, Czerwca 27, 2018 - 09:00 do piątek, Czerwca 29, 2018 - 14:30

Celem konferencji jest zmiana spojrzenia na mięso, które w obecnej chwili skupia się na wykorzystaniu jego w naturalnej postaci. Istnieje bowiem wiele dowodów wskazujacych na mięso jako ważny skadnik w diecie człowieka, ale można spotkać również stanowiska zupełnie odmienne. 

Prezentacje konferencyjne uwzględniające problematykę doskonalenia jakości mięsa, zagadnienia nutrigenomiki, pozyskiwania bio-składników z mięsa, nowoczesne technologie przetwórcze i autentyczność żywności wsparte dyskusją autorytetów naukowch w tych dziedzinach .

cze
27
cze/27 18:00 - cze/29 15:00

Tarnowie Podgórnym k. Poznania

MEAT IN TECHNOLOGY and HUMAN NUTRITION

Międzynarodowa Konferencja Naukowa z cyklu „MEAT IN TECHNOLOGY and HUMAN NUTRITION” 

Data wydarzenia: 
środa, Czerwca 27, 2018 - 18:00 do piątek, Czerwca 29, 2018 - 15:00

Międzynarodowa Konferencja organizowanea przez Polskie Towarzystwo Technologów Żywności we współpracy z Katedrą Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz innymi instytucjami naukowymi.

 

Tematyka konferencji obejmuje zagadnienia:

 

  • Produkcja mięsa w zmieniającym się świecie 
  • Mięso – źródło bioaktywnych związków i jego funkcjonalne właściwości
  • Innowacje w nauce o mięsie i jego przetwarzaniu
  • Postęp w ocenie jakości mięsa, bezpieczeństwa zdrowotnego i autentyczności żywności

 

Szczegółowe informacje związane z nadchodzącą Konferencją, znajdziecie Państwo na stronie: http://www.up.poznan.pl/meat2018

 

Powiązane materiały

ZałącznikRozmiar
PDF icon informacja-pol.pdf303.06 KB