Dnia 23 kwietnia br. odbyły się dwie pierwsze na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu obrony prac magisterskich online! Obie realizowane były w Zakładzie Fermentacji i Biosyntezy Instytutu Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego. Komisja Egzaminacyjna Pani Reshmy Varghese obradowała w składzie: Przewodniczący – Pan Profesor Jacek Nowak, Recenzent – Pan doktor Marcin Kidoń oraz promotor – dr M. Kuligowski. Po krótkiej prezentacji pracy odbyła się tradycyjna dyskusja połączona z serią pytań. Na zakończenie, zarówno promotor, jak i dyplomantka podkreślali ogromną rolę i zaangażowanie w realizację pracy Pani mgr Katarzyny Polanowskej. Spotkanie on-line odbyło się na platformie Microsoft Teams.
Drugi egzamin dyplomowy, za pomocą aplikacji Zoom, przeprowadziła komisja w składzie: Przewodniczący – Pan Profesor Jacek Nowak, Promotor - Pani dr hab. Kamila Goderska oraz Pani dr hab. Elżbieta Radziejewska-Kubzdela w roli recenzenta. Pani Kanan Dombhare realizowała pracę pod tytułem Probiotics in vegetable juices.
Prace zostały obronione na ocenę bardzo dobrą. Obu Paniom magister składamy serdeczne gratulacje.
dr inż. Maciej Kuligowski