Konferencja naukowa "Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta"

Wersja do wydrukuWersja do wydruku

W dniach 12-13 czerwca 2019 roku odbędzie się Konferencja naukowa pt. Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta" organizowana przez Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Sekcję Chemii i technologii Tłuszczów Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.

 

Współogranizatorem konferencji są: Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin BIP w Poznaniu, Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Wydział Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie oraz European federation for the Science and Technology of Lipids. 

 

Planuje się zorganizowanie trzech sekcji naukowych: Surowiec i technologi produkcji; Skłądniki olejów a jakość i cechy sensoryczne; Znaczenie składników olejów roślinnych w żywieniu.

 

Termin: 12-13 czerwca 2019 r.

Miejsce: Unniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

    Kolegium Rungego, ul. Wojska Polskiego 28