Ocena związku pomiędzy wzorami żywienia a zdrowiem metabolicznym kobiet w okresie okołomenopauzalnym i po menopauzie - Menoprojekt

Wersja do wydrukuWersja do wydruku

Zapraszamy do udziału w projekcie oceniającym związek pomiędzy wzorami żywienia a zdrowiem metabolicznym kobiet po menopauzie. Uczestniczki mają możliwość skorzystania z bezpłatnej konsultacji dietetycznej, oceny sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz badań biochemicznych. Badania prowadzone są w Instytucie Żywienia Człowieka i Dietetyki

Serdecznie zapraszamy do udziału w projekcie Menoprojekt organizowanym przez Instytut Żywienia Człowieka i Dietetyki. Badania dotyczą oceny sposobu żywienia kobiet w okresie okołomenopauzalnym i po menopauzie.

 

Kogo poszukujemy?

 

Kobiet w wieku 45-65 lat, nie stosujących hormonalnej terapii zastępczej.

 

Co oferujemy?

 

➡bezpłatną analizę i ocenę składu ciała (m.in. badanie zawartości tkanki tłuszczowej wisceralnej)

➡ bezpłatne badania krwi (m.in. profil lipidowy)

➡ bezpłatną konsultację dietetyczną i analizę dotychczasowego sposobu żywienia

➡ bezpłatną ocenę wrażliwości smakowej

➡ indywidualnie ustalony termin spotkania

 

Co będziemy badać?

 

➡sposób żywienia i zachowania żywieniowe

➡parametry antropometryczne, w tym skład ciała

➡profil lipidowy, poziom glukozy i insuliny

➡geny, których działanie jest związane z odczuwaniem smaków

➡wrażliwość smakową na smak słodki, gorzki oraz tłusty

 

Jeśli masz pytania lub chcesz wziąć udział w projekcie skontaktuj się z nami:

e-mail: menoprojekt@up.poznan.pl

telefon: 61 848 75 94

Zapraszamy również do odwiedzenia naszego fanpage: https://www.facebook.com/menoprojekt/

 

 

ZałącznikRozmiar
PDF icon Snack akt.pdf787.35 KB