Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Spotkanie grupy roboczej inaugurujące projekt “Consumer of Organic Food in the Visegrad Group Countries” | Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Spotkanie grupy roboczej inaugurujące projekt “Consumer of Organic Food in the Visegrad Group Countries”

W dniach 17-19.11.2023 r. na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu zorganizowano spotkanie grupy roboczej inaugurujące projekt “Consumer of Organic Food in the Visegrad Group Countries”. Projekt jest współfinansowany przez rządy Czech, Węgier, Polski i Słowacji w ramach Grantów Wyszehradzkich z Międzynarodowego Funduszu Wyszehradzkiego. Misją funduszu jest promowanie pomysłów na zrównoważoną współpracę regionalną w Europie Środkowej. 

 

 

Celem spotkania było omówienie spraw bieżących, związanych z rozpoczęciem badań dotyczących rozpoznania i porównania cech konsumentów   żywności uczestnicy spotkania projektowego ekologicznej, ich decyzji zakupowych i zachowań w krajach Grupy Wyszehradzkiej.  

 

Konsorcjum projektowe obejmuje: 

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie (Polska),  

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu(Polska),  

College of Polytechnics Jihlava (Czechy),  

Czech University of Life Sciences in Prague (Czechy),  

University of Economics in Bratislava (Słowacja)  

Research Institute of Organic Agriculture (Węgry). 

 

Z ramienia Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu w roli organizatora w spotkaniu udział wzięli dr Joanna Smoluk-Sikorska, dr Magdalena Śmiglak-Krajewska oraz dr Mariusz Malinowski z Wydziału Ekonomicznego. 

 

Iwona Cieślik

Rzeczniczka prasowa UPP

 

WYDZIAŁY