V International Scientific Conference "Meat in Technology and Human Nutrition"Meat as a functional and pro-healthy part of our diet"

cze
27
cze/27 09:00 - cze/29 14:30

Hotel 500

Tarnowo Podgórne k/Poznania

ul. Poznańska 139

Data wydarzenia: 
środa, Czerwca 27, 2018 - 09:00 do piątek, Czerwca 29, 2018 - 14:30

Celem konferencji jest zmiana spojrzenia na mięso, które w obecnej chwili skupia się na wykorzystaniu jego w naturalnej postaci. Istnieje bowiem wiele dowodów wskazujacych na mięso jako ważny skadnik w diecie człowieka, ale można spotkać również stanowiska zupełnie odmienne. 

Prezentacje konferencyjne uwzględniające problematykę doskonalenia jakości mięsa, zagadnienia nutrigenomiki, pozyskiwania bio-składników z mięsa, nowoczesne technologie przetwórcze i autentyczność żywności wsparte dyskusją autorytetów naukowch w tych dziedzinach .